Tapahtumat

Luennot

Tampereen Astrologisen Seuran ohjelma syksy 2019

22.9 Kristiina Mäntynen: Aika, paikka ja persoona – kiinalaisen fengsuin tutkimusalueet

Aurinkomerkkiastrologia on edelleen lännessä tunnetuin astrologian muoto. Fengshuista tunnetaan puolestaan yleensä vain aurinkomerkkiastrologiaan verrattavissa oleva “bagua-ruudukko”. Se
on noin 30-vuotta sitten lännessä kehitetty, huomattavasti yksinkertaistettu versio kiinalaisesta fengshuista. Tästä 3×3- ruudukkomallista on jätetty pois aika-aspekti ja persoonan vaikutus.
Perinteinen kiinalainen fengshui ottaa puolestaan tarkasti huomioon rakennuksen muodot, ilmansuunnat ja ajan sekä henkilöt heidän moninaisine tarpeineen.

Kristiina Mäntynen on perinteiseen kiinalaiseen fengshuihin erikoistunut arkkitehti, fengshui-konsultti ja Suomen Fengshui ry:n puheenjohtaja. Kristiina on opiskellut fengshuita vuodesta 1990
lähtien useiden kiinalaisten ja länsimaisten opettajien johdolla. Länsimaista astrologiaa hän on opiskellut vuodesta 1988 ja on Suomen Ammattiastrologit ry:n jäsen.
Lisätietoja: www.fengshui-arkkitehti.fi

27.10. Risto Vartianen: Kohtalo, valinta ja perinteisen astrologian arpapisteet

Kohtalo, valinta ja perinteisen astrologian arpapisteet. Arpapisteistä tunnetuimmat Onnenpiste ja Hengenpiste käydään läpi luennolla.

“Risto Vartiaisen pitkäjänteinen ja laaja-alainen toiminta astrologiaharrastuksen parissa 1970-luvulta lähtien on rikastuttanut ja vahvistanut harrastusta maassamme. Vartiainen on jakanut eteenpäin monipuolista kiinnostustaan erilaisiin teorioihin, tekniikoihin ja näkemyksiin luennoilla, kirjoituksillaan ja pienryhmissä. Hän on innostanut ja ylläpitänyt kiinnostusta astrologiaan etenkin perustamallaan Yahoon keskustelufoorumi Linnunradalla. Vartiainen toimi Suomen Astrologisen Seuran järjestämän astrologisen tutkintolautakunnan jäsenenä. Lisäksi hän on konkreettisesti auttanut harrastusta välittämällä astrologista tietokoneohjelmaa Solar Firea, ja opastanut teknisissä ongelmissa. Vartiaista arvostetaan asiantuntijana ja neuvojana, joka on sisältäpäin tukenut astrologista yhteisöämme.”  Suomen Ammattiastrologit ry ovat jakaneet Risto Vartiaiselle Vuoden 2016 Astrologi-tunnustuksen. http://www.ammattiastrologit.net/p/vuoden-astrologi-vuoden-astrologi

17.11. Erkki Lehtiranta: Kiintotähdet henkisessä astrologiassa – universalismi astrologian näkökulmasta

Kiintotähtiastrologia on astrologian laajimpia ja vähiten tunnettuja alueita, joka kolossaalisuutensa ohella nostaa esiin myös kiehtovia teknisiä aspekteja. Tällä luennolla ammattiastrologi Erkki Lehtiranta valottaa erilaisia reittejä kiintotähtiastrologian teoriaan ja käytäntöön. Kurkistamme samalla joidenkin galaktisten sivilisaatioiden merkitykseen ihmiskunnan evoluutiossa.

Erkki Lehtiranta on Suomen ammattiastrologit ry:n jäsen ja työskennellyt henkisen astrologian parissa 70-luvun lopulta lähtien. Hän on kirjoittanut astrologiasta kirjat Astrologia ja Henkinen Tie (Smiling
Stars 2008 ja 2019), Astrologiset syklit ja elämänhallinta (Smiling Stars 2010, kollegansa Sven Stenbergin kanssa) ja Astrologia ja hyvinvointi – löydä omat menestyskoodisi (Viisas Elämä 2017).
Kuuntele Erkin haastattelu henkisestä astrologiasta YLE Areenasta: https://areena.yle.fi/1-4216339

Esitelmät pidetään sunnuntaisin klo 15:00 Pirkanmaan Ihmissuhdetyön kokoustilassa osoitteessa Seitsemäs taivas, Iso sali, Yliopistonkatu 60 A 7. kerros.

Oviraha esitelmätilaisuuksiin jäseniltä 4 € ja vierailijoilta 7 €.

Ennen luentoja klo 14:30 on kahvi/tee-buffet 1 €, mahdollisuus tutustua myytäviin julkaisuihin ja lainata astrologista lukemista seuramme kirjastosta.

Esitelmien jälkeen voi jäädä keskustelemaan pienryhmään luennon aiheista, ajan ilmiöistä ja muista mielenkiintoisista astrologisista teemoista. Otamme mielellämme vastaan toiveita kiinnostavista esitelmäaiheista ja esitelmöitsijöistä!

Kulkuohje ladattavana dokumenttina (kulkuohje.doc) tai avaa karttalinkki yhteystiedot-sivulta.
Liikuntaesteisille hissi sisäpihalla. Apua tarvittaessa ilmoita tulostasi 040-829 2343/Sanna tai tamastro (at) gmail.com.

Pienryhmät

Pienryhmät kokoontuvat kerran kuukaudessa neljä-viisi kertaa syys- ja kevätkaudella.

Anjan päiväryhmä kokoontuu Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4 ja iltaryhmä kokoontuvat Pirkanmaan Ihmissuhdetyön tiloissa, Yliopistonkatu 60 A 7.krs. Kysy Anja Mäkiseltä vapaita paikkoja 050 553 2419 tai sähköpostilla anja.makinen(at)kolumbus.fi

Tarkemmat, kaikkien ryhmien kokoontumisajat ja -paikat löydät kalenteri-sivulta.

Astrouutisia

Astro Logos Suomen vuoden 2017 astrologi

Suomen Ammattiastrologit ry on valinnut vuoden 2017 astrologiksi Astro Logos-lehden. Tunnustus myönnetään astrologiaa innovatiivisesti ja mielenkiintoisesti esiin tuoneelle astrologille tai taholle.

Astro Logos on astrologinen, nykyisellään aikakauslehtityyppinen julkaisu. Lehti on ollut olemassa jo yli 40 vuoden ajan ja siitä on ilmestynyt yli sata numeroa, mikä on arvostettava saavutus. Lehti on Suomen Astrologisen seuran jäsenlehti, jota ovat tehneet vuosien varrella astrologian harrastajat; lehden päätoimittajat, toimituskunta ja avustajat, kääntäjät, oikolukijat ja taittajat sekä artikkelien kirjoittajat. Astro Logos on herättänyt kiinnostusta astrologiaan ja kohottanut astrologian profiilia. Lehti havainnollistaa monipuolisilla artikkeleillaan sitä, miten astrologisella viitekehyksellä voi peilata ilmiöitä niin henkilökohtaisesta kuin yleismaailmallisesta näkökulmasta. Astro Logos on yhdistänyt astrologian piirissä toimivia ihmisiä toimien tiedottajana ja tarjoamalla kanavan, jossa harrastajat ja tutkijat voivat tuoda esille näkemyksiään ja tutkimuksiaan. Pienellä kielialueella ilmestyvä julkaisu on herättänyt myös kiinnostusta maamme rajojen ulkopuolella.