Tapahtumat

Luennot

POIKKEUSJÄRJESTELYT:

Syksyn luennot pidetään hybridiluentoina eli voit osallistua paikan päällä tai etänä (Zoom-sovelluksen kautta). Jos koronarajoitukset jatkuvat, niin lähiluennot peruutetaan ja luennot pidetään ainoastaan etänä. Luennoille on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu ajoissa sähköpostitse osoitteeseen tamastro(a)gmail.com. Muista kertoa tuletko paikalle vai osallistutko etänä.


Tampereen Astrologisen Seuran ohjelma syksy 2021

19.9. Saturnus – mytologia ja toiminta, Jussi Lepola

Esityksessä tutustumme Saturnuksen toimintaan mytologian kautta.

Käsittelemme menneisyydestä tullutta kertomusta, jota ei ole ikinä aiemmin liitetty Saturnukseen. Se tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia tämän melko kylmäksi mielletyn planeetan toimintaperiaatteisiin. Samalla kertomus saattaa olla ennustus tulevaisuuden suunnasta.

Saturnus myös hallitsee aikaa ja tarkastelussa myös miten sen periaatteet ovat toimineet ennen ja nyt. Saturnuksen syklin läpikäyntiä esimerkin avulla.

Luento pidetään hybridiluentona, eli voit osallistua paikan päällä ja etänä (Zoom-sovelluksen kautta). Noudatamme yleisötilaisuuksiin määriteltyjä rajoituksia ja voimme joutua peruuttamaan  lähiluennon. Ilmoittaudu lähi- tai etäluennolle seuran sähköpostiin tamastro(a)gmail.com. Osallistujamäärä rajoitettu. Hinnat TAS-jäsenet 4€ ja vierailijat 7€.

24.10. Karma – perimä ja reinkarnaatiotarkasteluja astrologiassa, Jukka Viertomanner

Karmaan perimään ja jälleensyntymiin liittyvät tulkinnat ovat olleet länsimaisen astrologian kannalta ongelmallisia. Painopiste näissä asioissa on ollut pääasiassa neljännen ja kahdennentoista huoneen sekä Kuunsolmujen harteilla. Niinpä esim. Kuunsolmuja on kuormitettu mitä merkillisemmillä tulkinnoilla, vaikka ko. pisteet selvästikin edustavat erikoisasioita. 4. ja 12. huoneet on minusta aika pitkälle ymmärretty oikein, mutta niidenkään
anti ei riitä kovin pitkälle mitä tulee menneitten elämien ja perimän ymmärtämiseen.

Jälleensyntymäajatus nimenomaan ei ole erikoisasia kartan tulkinnassa, vaan erittäin tärkeä kokonaisvaltainen taustatekijä hyvinkin monen asian syvemmän ymmärtämisen kannalta.
Esimerkiksi planeettojen sekä eri akseleiden sijainnit merkeissä ja huoneissa kertovat enemmän tai vähemmän menneistä elämistä, samoin aspektitkin omalla tavallaan. Myös Kuunsolmuilla ym. erikoispisteillä tekijöillä on toki jotakin osuutta reinkarnaatio-tulkinnoissakin.

Vanhemmilta saamamme perimän tulkinta on sekin ollut vajavaista, koska on puuttunut menetelmiä ja tulkintasääntöjä, ainakin länsimaisesta astrologiasta. Sen sijaan intialainen
astrologia on kehittänyt joitakin työkaluja perimän suhteen. Perimän osuus esim. luonteenmuodostuksessa voi olla yllättävänkin suuri, mikä on jäänyt lähes täysin huomiotta
omassa astrologian muodossamme. Ilman vanhempien antamien “perintömerkkien” yms. tekijöiden huomiointia emme voi tavoittaa yksilön luonnekuvaa emmekä fyysistä tyyppiä
riittävän hyvin. Tähän liittyy samalla tiettyjen erikoisaiheiden, kuten veriryhmän, temperamentin ja elementtibalanssin tulkinta.

Esitelmässä pyritään selventämään karman, perimän ja reinkarnaation asemaa tulkinnoissa ja tuodaan esiin paljon uusia näkökulmia, työkaluja sekä menetelmiä näiden ymmärtämiseksi.
Aihepiiri on sen verran laaja, että yllekirjoittanut onkin tehnyt asioista monisteen, jota on kaupan omakustannushintaan.

Luento pidetään hybridiluentona, eli voit osallistua paikan päällä ja etänä (Zoom-sovelluksen kautta). Noudatamme yleisötilaisuuksiin määriteltyjä rajoituksia. Ilmoittaudu lähi- tai etäluennolle seuran sähköpostiin tamastro(a)gmail.com. Osallistujamäärä rajoitettu. Hinnat TAS-jäsenet 4€ ja vierailijat 7€.

28.11. Kirsi Halla-Seppälä

Luennon sisältö lisätään myöhemmin.

Luento pidetään hybridiluentona, eli voit osallistua paikan päällä ja etänä (Zoom-sovelluksen kautta). Noudatamme yleisötilaisuuksiin määriteltyjä rajoituksia. Ilmoittaudu lähi- tai etäluennolle seuran sähköpostiin tamastro(a)gmail.com. Osallistujamäärä rajoitettu. Hinnat TAS-jäsenet 4€ ja vierailijat 7€.

Esitelmät pidetään sunnuntaisin klo 15:00 Pirkanmaan Ihmissuhdetyön kokoustilassa osoitteessa Seitsemäs taivas, Iso sali, Yliopistonkatu 60 A 7. kerros.

Oviraha esitelmätilaisuuksiin jäseniltä 4 € ja vierailijoilta 7 €.

Ennen luentoja klo 14:30 on kahvi/tee-buffet, mahdollisuus tutustua myytäviin julkaisuihin ja lainata astrologista lukemista seuramme kirjastosta.

Esitelmien jälkeen voi jäädä keskustelemaan pienryhmään luennon aiheista, ajan ilmiöistä ja muista mielenkiintoisista astrologisista teemoista. Otamme mielellämme vastaan toiveita kiinnostavista esitelmäaiheista ja esitelmöitsijöistä!

Kulkuohje ladattavana dokumenttina (kulkuohje.doc) tai avaa karttalinkki yhteystiedot-sivulta.
Liikuntaesteisille hissi sisäpihalla. Apua tarvittaessa ilmoita tulostasi 040-829 2343/Sanna tai tamastro (at) gmail.com.

Pienryhmät

Pienryhmät kokoontuvat kerran kuukaudessa neljä-viisi kertaa syys- ja kevätkaudella.

Anjan päiväryhmä kokoontuu Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4 ja iltaryhmä kokoontuvat Pirkanmaan Ihmissuhdetyön tiloissa, Yliopistonkatu 60 A 7.krs. Kysy Anja Mäkiseltä vapaita paikkoja 050 553 2419 tai sähköpostilla anja.makinen(at)kolumbus.fi

Tarkemmat, kaikkien ryhmien kokoontumisajat ja -paikat löydät kalenteri-sivulta.

Astrouutisia

Astro Logos Suomen vuoden 2017 astrologi

Suomen Ammattiastrologit ry on valinnut vuoden 2017 astrologiksi Astro Logos-lehden. Tunnustus myönnetään astrologiaa innovatiivisesti ja mielenkiintoisesti esiin tuoneelle astrologille tai taholle.

Astro Logos on astrologinen, nykyisellään aikakauslehtityyppinen julkaisu. Lehti on ollut olemassa jo yli 40 vuoden ajan ja siitä on ilmestynyt yli sata numeroa, mikä on arvostettava saavutus. Lehti on Suomen Astrologisen seuran jäsenlehti, jota ovat tehneet vuosien varrella astrologian harrastajat; lehden päätoimittajat, toimituskunta ja avustajat, kääntäjät, oikolukijat ja taittajat sekä artikkelien kirjoittajat. Astro Logos on herättänyt kiinnostusta astrologiaan ja kohottanut astrologian profiilia. Lehti havainnollistaa monipuolisilla artikkeleillaan sitä, miten astrologisella viitekehyksellä voi peilata ilmiöitä niin henkilökohtaisesta kuin yleismaailmallisesta näkökulmasta. Astro Logos on yhdistänyt astrologian piirissä toimivia ihmisiä toimien tiedottajana ja tarjoamalla kanavan, jossa harrastajat ja tutkijat voivat tuoda esille näkemyksiään ja tutkimuksiaan. Pienellä kielialueella ilmestyvä julkaisu on herättänyt myös kiinnostusta maamme rajojen ulkopuolella.