Kursseja

Syksyn 2017 astrologisia koulutuksia

 

Lilith-workshop (TÄYNNÄ)

la-su 25.-26.11.2017

Pirkanmaan Ihmissuhdetyö, Seitsemäs Taivas, Iso Ryhmätyöhuone.

Vetäjänä: Marja-Liisa Niemi-Mattila

Työpajassa tutustutaan Lilithiin eli Mustaan Kuuhun, joka on laskennallinen piste Kuun radalla. Samannimisiä tekijöitä on länsimaisessa astrologiassa useita mm. True ja Mean Black Moon (tosi ja keskiarvo Mustakuu), asteroidi Lilith, Dark Moon (pimeä Kuu), hypoteettinen Lilith, Waldemath l. Sepharialin Musta Kuu, kiintotähti Algol… Kaiken lisäksi pimeää Kuun vaihetta ennen seuraavaa uutta kuuta nimitetään usein harhaanjohtavasti mustaksi kuuksi, vaikka kyseessä on pimeä, ei musta kuu! Kuun rata-aseman laskennallista Lilithiä (Black Moon Mean Lilith) on käytetty iät ja ajat ranskalaisessa astrologiassa, mutta melko vähän missään muulla. Tulkinnat ovat olleet pääsääntöisesti ”mustanpuhuvia”, negatiivisväritteisiä ja kohtalonomaisia. Lilithiin liittyviä teemoja esiintyy paljolti tänä päivänä yhteiskunnassa ja sosiaalisesti niin yhteisöissä kuin ihmissuhteissa.

Viikonloppukurssilla paneudutaan perusteellisesti tähän mystiseen tekijään: sen mytologiseen taustaan, psykologiaan ja tietenkin pääasiassa astrologiaan. Tutkimme, miten Lilith ilmenee todellisuudessa, elävässä elämässä, kokemuksellisesti. Paneudumme siihen, miten tätä voimalliseen ja itsenäiseen naiseuteen liittyvää, pelottavana pidettyä tekijää ja Pallas Athenen arkkityypin ”esiäitiä” voidaan ilmentää rakentavasti ja miten Lilith on eheytymisen, varjon käsittelyn ja psyykkisen integroitumisen tekijä.

Kurssilla katsotaan kunkin osallistujan tärkeimmät Mustat Kuut sekä Selenan, Valkoisen Kuun asema syntymäkartalla. Mustan Lilithin aspekteja tarkastellaan, kuten myös sen merkki- ja huoneasemia. Kurssin jälkeen tiedetään, mikä on kunkin ”Lilith käytävä”. Työpaja edellyttää astrologian perusteiden tuntemista. Rajoitettu osallistujamäärä.

 

 

Pienryhmät

Pienryhmien seuraavat kokoontumiset löytyvät kalenteri-sivulta.

Anjan Päiväryhmä kokoontuu pääkirjasto Metsossa ja Iltaryhmä Pirkanmaan Ihmissuhdetyön tiloissa, Yliopistonkatu 60 A. Kysy Anja Mäkiseltä vapaita paikkoja 050 553 2419 tai sähköpostilla anja.makinen(at)kolumbus.fi